Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırmalı yumurta üreticisi Ahmet Turan: Yumurta sektörü önümüzdeki dönemde canlanacak”

Bandırmalı yumurta üreticisi Ahmet Turan:  Yumurta sektörü önümüzdeki dönemde canlanacak”

Bandırma'ya bağlı Yeşilçomlu Mahallesi'nde(eski köy) yumurta üreticiliği yapan Ahmet Turan, Yumurta ihracatında önümüzdeki dönemde daha hareketli ve verimli bir dönem yaşanacağını düşünüyorum” dedi.

Bandırma’ya bağlı Yeşilçomlu Mahallesi’nde(eski köy) yumurta üreticiliği yapan Ahmet Turan, “Yumurta ihracatında önümüzdeki dönemde daha hareketli ve verimli bir dönem yaşanacağını düşünüyorum” dedi. 1988 yılından bu yana yumurta sektörünün içinde yer alan ve hâlen Bandırma Ticaret Borsası’nın yönetim kurulunda da görev yapan Turan, son dönemlerde yaşanan aşırı sıcaklar ve Irak’taki İŞİD terör örgütünün sektörü olumsuz etkilediğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Ancak son dönemlerde hammadde girdileri düştü. Rusya’nın da ülkemizden yumurta almak istemesi memnuniyet verici. Bunlara bağlı olarak önümüzdeki dönem yumurta sektörünün canlılık kazanacağını tahmin ediyorum.”
Hâlen, Türkiye’den Irak’a yılda 210 tır yumurta ihracatı gerçekleştirildiğine işaret eden Ahmet Turan, şu değerlendirmede bulundu:
“Türk insanı, yumurtayı nedense az tüketiyor. Avrupa Birliği ülkelerinde yılda kişi başına 260 yumurta tüketilirken, ülkemizde ise kişi başına tüketim 180-200 arasında bulunuyor. Aynı şekilde, beyaz et tüketimimiz de, Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük. Oysa hem yumurta, hem de beyaz et insanın beslenmesinde son derece gerekli protein kaynağı olduğu gibi aynı zamanda da ucuz.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı